timeslip logo
be�ll�t�sok
register

index
acceleration logs
lista
listing with thumbs
virtual racing
my races

hungaroring

other logs
braking logs
before&after
miscellaneous

dragbase
races
racers

FAQ
video
links
ads
forum

be�ll�t�sok


Elindult a 2009-es szezon!

2009.03.30. 00:33 - ave

Idén az év első versenyét Kiskunlacházán rendezte a Dragracing.hu csapata március 21-én, szombaton. A kora tavaszi időpont mindíg kockázatos az időjárás miatt, ugyanakkor már mindenki türelmetlenül várja, hogy versenyezhessen, így sok érdeklődőre lehet számítani.

Két óra kerül érkeztem ki Lacházára. Hideg, szeles, de száraz idő fogadott. És hatalmas tömeg.  Nagyon impozáns hatást keltett a tele parkoló, meg kell hagyni.

Amikor kiértem a motorosok már végeztek.  Sajnos nemcsak a döntővel, de az időmérővel is.
Persze nincs összefüggés, egyszerűen pont akkor döglött be a rendszer. Egy órán át állt a rendszer, sajnos hiába lett idénre mindenből tartalék, ez sem gyorsította fel a javítást.
A kényszerszünet alatt kézi indítással azért lehetett feszültséget levezetni.

Hatalmas sort kellett kivárni ahhoz, hogy sorra kerüljön az ember.  Hát persze, hogy sokan ezt nem tették meg. Meg is lepődnék ha egyszer mindenki magától oda állna, ahova kell. Remélhetőleg azért valamennyire ez majd rendeződik.  A Hungaroring sok hátránya mellett annak azért volt némi előnye, hogy a sor egy részét egyszerűen nem lehetett megkerülni senkinek sem.  Talán valami hasonló megoldást kellene találni itt is?  Bár tudnám a tutit..

Több, korábban még nem látott gyors autó jött Romániából, de a magyar felhozatal is nagyon színes volt, számos ritkaság, drága és gyors autók is.

Komolyodtak elvileg a biztonsági szabályok, de ezek betartása azért hagy némi kivánnivalót maga után. Igaz, a főszervező sem igazán járt elől jó példával akkor, amikor egy katicabogarat mintázó játék bukósisakban nyomta a futamokat.

Egy autót mértem csak, Kaméleon Fiat Coupe-ját. Sikerült az eddigi legjobb futamját mérni, pedig picivel a cél előtt már elvette a gázt.  Elég vicces volt, ahogy az oldalkipufogó elfújta az indító elektronikát, és a rajt fotocellát is.  Persze csak ha az ember emlékszik, hogy ez miért is vicces. :)

A profi kategóriák nagyon foghíjasak voltak, igaz, ezt lehetett tudni előre, több gyors autó inkább a street kategóriában kíván versenyezni. Nézzük hogy alakultak a döntők: 


A1
-ben pl. Hetényi András egyedül "küzdött meg" a győzelemért.
A2-ben hárman neveztek, de Horváth Pál CRX-je még az időmérők alatt hengerfejes lett, így Vogelsinger Sándor egy futammal lett győztes, Bondár Gábor Coupéja előtt.
A3-ban ketten voltak, szintén egy futamból megvolt a kategóriagyőztes, Csergezán Geoffrey szoros versenyben nyert Turza László előtt.
A4-ban hárman indultak, de az időmérők alatt Boldizsár István autójában elment a hajtás, így a döntőben a verseny szervezője Kohári Zoltán (Dodge Viper) küzdött meg Zólyomi Péterrel (Pontiac T/A turbo). Nem igazán értettem miért, de Peti 9 mp-s reakcióidőt vett, így verseny ebben a kategóriában nem volt.
A5-ben öt induló volt, de szerencsétlen módon sikerült úgy bonyolítani a döntőt, hogy 3. helyen senki nem jutott döntőbe, így az elődöntőben már csak hárman voltak. Kútsági Bálint Samarájával előgször Botit szorította a dobogó 3. fokára, majd a döntőben nagyon szoros csatában kapott ki Pelyvás Dániel Civicjétől. 0.07 mp volt a különbség a célvonalon!
A6-ban három autó nevezett, mindannyian döntőztek is. Groll Róbertnek (Alfa GTV) egyéni rekordot futott az elődöntben, de így sem volt szoros a futam, Szklenár Tamás (Golf TDI) jutott a döntőbe, ahol Ponyiczki Gábor BMW-jétől kapott ki.

A profi kategória döntők után került sor a szuperdöntőre. Ezt most rendezték először a dragracing.hu versenysorozatban, és mondhatom nagy sikere volt. A legjobb nyolc időeredményt elérő autó került a superdöntőbe, ahol hagyományos módon felépített fa szerint versenyeztek. Nagyon izgalmas volt, számos futam igen szoros csatában dőlt el. Ezt nem is részletezném írásban, itt van videóban a teljes szuperdöntő.

Egyetlen probléma volt a mégpedig az, hogy az adott kör győztesének egyből kellett a következő kör futamára készülnie. Főleg az elődöntő győztes autóinak ad ez komoly megterhelést, hiszen két teljes negyedmérföld között alig telt el 2 perc. A profi, húzott motoroknak meglehetősen nagy megterhelés már egy futam is, könnyen túlmelegedhetnek. A jó hír az, hogy a szuperdöntőt a következő versenyen már a street kategóriák döntői közé illesztve fogják megtartani, jóval több időt hagyva mindenkinek két futam között. Ez persze nem kis szervezést igényel majd, hiszen a street kategóriából sem lehet valakit a saját kategóriájának fordulója után egyből a szuperdöntő fordulójára hívni. Ráadásul vigyázni kell, hogy még sötétedés előtt vége legyen a szuperdöntőnek, hiszen a profi autókon nincs világítás.

A street kategóriák (S1,S2,S3,S4,S5,S6,S7), illetve a teszt kategória döntője jelentősen népesebb volt, így a vége már sötétben zajlott.  Egyedül az S4 fát felesleges nézni, ott teljesen felrúgták a rendszert, foglalmam sincs milyen alapon jutottak tovább a versenyzők.  Kár.

De összefoglalva azt gondolom, egy jó versenyt láthatott a szépszámú érdeklődő. (4/5)
Legközelebb Április 19-én (Vasárnap!) lesz gyorsulási verseny Kiskunlacházán..

kapcsolódó anyagok:
Fotók (dragracing.hu) , videó (XPROVID Films)


összesen 1 bejegyzés
1  

                 2009
    Augusztus 2 Vasárnap
   
        Kis beszámoló
       

2009. szept.30

Valamit haladunk.
Diesel Tuning és Gyorsulás! Élménybeszámolók, technikai infomációk a csapatról.

KISKUNLACHÁZA
OB ZÁZÓ FUTAM PART 1
Frissítve :
2010.09.11
2009. okt. 17. Szombat

Beszámoló az október 16-i dragracing.hu megbeszélésről.

Tervek 2010-re, szabályváltozások, versenynaptár...
2013 március 23.Kiskunlacháza

               2011 - 2012!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php:327 Stack trace: #0 /data/webhosting/timeslip.hu/www/keret_vege.php(16): include() #1 /data/webhosting/timeslip.hu/www/blog.php(1128): require('/data/webhostin...') #2 /data/webhosting/timeslip.hu/www/404.php(282): include('/data/webhostin...') #3 {main} thrown in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php on line 327