timeslip logo
be�ll�t�sok
register

index
acceleration logs
lista
listing with thumbs
virtual racing
my races

hungaroring

other logs
braking logs
before&after
miscellaneous

dragbase
races
racers

FAQ
video
links
ads
forum

be�ll�t�sok


Megérkeztünk

2008.06.23. 13:21 - ave

Megjöttünk rendben, különösebb fennakadás nélkül, de hulla fáradtan.

Úgyhogy most alvás jön, legalábbis nekem, majd este leszek még online.


Szombat

2008.06.22. 00:48 - ave

Lement a szombat is. Szép hosszú volt, meg kell hagyni. Este 9-ig mentek a futamok, akkor is

Reggeli közben kiderült, hogy a szállodamendzser hölgy magyar származású, de mondta, hogy ő nem nagyon tud magyarul, de papája még nagyon jól bészél. Jött is, beszélgettünk vele egy jót. Kiderült, hogy 70 éve jött egy Magyarországról, de még mindíg nagyon szépen beszélt az anyanyelvén. Szóba került valahogy Tatabánya, mire kérdeze, hogy az ott van valahol Pécs mellett? Kellet kis idő mire rájöttünk, hogy nem is tudhatja, hisz 70 éve nem is volt ilyen város még.  Na, bocs elég off, de jól indította a sztori a napot.

10 indultak a szabadezdések, az első pár autó után látszott, hogy sok tapadás tényleg nincs. A fiúk is 12mp felett kezdtek, de aztán gumicserék meg egyebek után 11 közepét hozták mindketten, alig pár század van köztük, egyelőre Szabi javára. Meglátjuk holnap mit sikerül.

Mostanra már nagyon fáradt vagyok, sorry, nem állok neki leírni mi volt. Talán majd hazúton. De azt hiszem a szomszéd gépen mintha Sanya írni valami egész hosszú postot. Szóval azt kell olvasni bővebb infókért.

 


Az első két nap

2008.06.20. 21:56 - ave

Szabitól kaptam kölcsön egy kicsit a laptopját, pár szó, ami eszembejut.
Az idetunk egész sima volt, mindössze Franfurt előtt álltunk vagy 1 órát az autópályán, kisebb nagyobb megszakításokkal. Hajnali 3 vagy 4 körül érkeztünk meg a szállásunkra, ahol nem találtunk senkit, így reggelig a kocsiban próbáltunk szunyókálni. Nem volt kényelmes.

Aztán Sanyi olyan szépen magyarázta, hogy kik vagyunk és miért jöttünk, hogy megkaptuk a szobáinkat délután helyett már reggel, így a péntek reggelt ágyban alvással keztük. Hát jól esett!

10 körül elmentünk a pályára, ami 25 km-re van, de inkább 40-re. A versenyt egy Tökölhöz, Lacházához hasonló reptéren rendezik, csak ez sajnos aszfaltos pálya, ráadásul emelkedik...
A pályaépítők mentek pár próbafutamot, elképesztően poros a pálya, pedig addigra már egy seprőkocsi is végigment párszor.

Az időmérést ezúttal is a holland szövetség (DHRA) csapata végzi, de a pályaburkolat kezelését viszont két angol fickó fogja csinálni.  Már régen rossz, hogy amikor este ötkör eljöttünk, még neki se kezdtek.

Már most is igen sok versenyző van kint, legtöbbjük lakóautóval, lakókocsival, sátorral, csak mi vagyunk ilyen puhányok, hogy szállodában pihenünk. Azért jó ez :)

Elvileg holnapra már lezsíroztam a Ford Thunderbird (7.6x @ 29x) mérését, meglátjuk sikerül-e összehozni.

A két magyar FWD huszár átment a gépátvételen kisebb azonnal orvosolható problémákkal, Sanyi a tavalyi győztesnek járó 201-es, Szabyk a 206-os rajtszámot kapta.

A fiúk harci kedve remek, nincs szünet a jókedvben sem, remélem holnap, az első próbafutamok után sem fog kókadni senki kedve.  Esetleg az ellenfeleké... :)

A hibákért elnézést, Szabi kéri vissza már a laptopját, nem tudom átolvasni.


King Of Europe 2008 előzetes

2008.06.18. - ave

Holnap indul a magyar KoE különítmény, legalábbis az elsőkerékhajtású szekció. Csakúgy mint tavaly, idén is megyek velük én is, remélem tudok segíteni nekik abban, hogy ismét egy magyar hozza el a címet. Csak azt nem tudom ki lesz az, mert most azt gondolom Szaby is komoly esélyekkel indul.

Nem rövid út vár ránk, ahogy néztem a viamichelin tervet: Link   Bár ki tudja, lehet a fiúk tudnak egy rövidebb utat. :)

Eredetileg úgy volt, hogy ahogy tavaly is, jóapám Megane kombijával megyünk, de annak időközben lejárt a műszakija pár nappal az indulás előtt vette el a forgalmit egy rendőr.
Szerencsére van alternatíva, ami ugyan takarékosabb, viszont jóval kisebb.  Kicsit parázok is, hogy fog hatunk cucca elférni a sok versenyfelszerelés, gumik, szerelőtáskák, pótalkatrészek között, de majd csak megoldjuk valahogy. Legalább nem kell a fárasztó versenynap után nekem hazavezetnem, mint tavaly.

Kiváncsi vagyok, milyen pálya vár majd bennünket, állítólag hasonlít a tököli betonpályára, csak kezelve lesz.  Ez a nagy lutri, hogy milyen szakembereket bíznak meg és adnak-e nekik elég időt ahhoz, hogy valóban tapadós pályán lehessen versenyezni.  De akármilyen is lesz, mindenkinek egyforma lesz.
Az adottságokból pedig ki fogjuk hozni a maximumot, abban biztos vagyok!

Ha lesz rá lehetőségünk, majd bejelentkezünk részeredményekkel, helyzetjelentéssel valamelyik blogban, vagy a fórumon.

Hogy lássátok milyen esélyük is van, ma feltettem mindkettőjük mérését.  Szabyk, CCH

Szurkoljatok a fiúknak! :)    


Gátrepedés

2008.06.09. 10:58 - ave

A hétvégén leszedtem a roncsautó hengerfejét.
Bár általánosan elég jó állapotban van, két hengerben a két szelep közti gát meg van repedve, ami nem is lenne olyan nagy baj, mert ez nagyon gyakori tipushiba, de az egyiknél kifejezetten nagy rés látszik.
Kiváncsi vagyok a gépműhely mit mond majd ehhez.
Az előző nagykompresszióst is hegesztették ezen a részen még kb. 2 éve, és azzal a résszel nem is volt baj, szóval bizakodó vagyok.

Ezzel a hengerfejjel annyi gubanc van még, hogy kipufogógázvisszavezetéses kialakítású (EGR*), amelynek csatornáit ki tudja milyen okból a hengerfejen belül alakították ki. Ezt szeleprúgó összenyomó hiányában nem tudtam lefotózni, de a szelep felett a csatorna falán van egy kb. 5-6 mm-es lyuk, ami egy kis csatornán keresztül ki van vezetve a hengerfejen kivülre.  Amikor én megvettem az autót ez a négy kivezetés már le volt dugózva, de bizonyára nem tesz jót a hengerfej hűtésének, hogy a víztérből egy elég jelentős részt elfoglal ez a plusz csatorna. No meg gondolom, így a kipufógáz is jobban lehül a hengerfejben, hisz nagyobb felületen keresztül hűti a víz.
De csak nem lesz kritikus ez a probléma, ez a motor tulajdonképpen egy kisebb felújítást leszámítva még gyári, eredeti dugattyúkkal, perselyekkel, szóval már eléggé megkopott, az autó óra szerint is több mint 170 000 km-t mutat (ebből 50 000-et én tettem bele) és persze tíz éve se 120 000 km volt a használt autók valós futásteljesítménye.

* Erre az egész EGR-re azért volt szükség, mert Svácjban már 1986-ban is igen szigorú környezetvédelmi előírások voltak érvényben és a karburátoros motor máshogy nem tudta teljesíteni a követelményeket.


összesen 5 bejegyzés
1  

                 2009
    Augusztus 2 Vasárnap
   
        Kis beszámoló
       

2009. szept.30

Valamit haladunk.
Diesel Tuning és Gyorsulás! Élménybeszámolók, technikai infomációk a csapatról.

KISKUNLACHÁZA
OB ZÁZÓ FUTAM PART 1
Frissítve :
2010.09.11
2009. okt. 17. Szombat

Beszámoló az október 16-i dragracing.hu megbeszélésről.

Tervek 2010-re, szabályváltozások, versenynaptár...
2013 március 23.Kiskunlacháza

               2011 - 2012!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php:327 Stack trace: #0 /data/webhosting/timeslip.hu/www/keret_vege.php(16): include() #1 /data/webhosting/timeslip.hu/www/blog.php(1128): require('/data/webhostin...') #2 /data/webhosting/timeslip.hu/www/404.php(282): include('/data/webhostin...') #3 {main} thrown in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php on line 327