timeslip logo
beállítások
register

index
acceleration logs
lista
listing with thumbs
virtual racing
my races

hungaroring

other logs
braking logs
before&after
miscellaneous

dragbase
races
racers

FAQ
video
links
ads
forum

beállítások


Boldog Karácsonyt!

2008.12.24. 16:52 - FutaMan

Boldog Karácsonyt!


2009

Bizonyára sokan emlékeztek arra (visszakereshető a fórumokon, és az MGYSZ.hu oldalain), hogy még 2007-ben, és 2008 év elején feloszlatási kezdeményezésről írtunk az MNASZ-el kapcsolatban a sportágatokért folytatott küzdelmünkben! A jog malmai lassan őrölnek, így a válasz egészen a hét végéig nem született meg!

www.mnasz.hu

A 2008. December 14-i MNASZ közgyűlés alkalmával azok a problémák, melyekre rávilágított az MGYSZ megoldásra kerültek (alapszabály módosítás, és az illegális tevékenységek leállításának megkezdése), és ami a legfontosabb új vezetőség került a sportági szövetség élére! Ebből adódóan már az első kőrlevél is megszületett, mely a 2009-es évről ír néhány előzetes információt!

Itt olvasható: http://www.mnasz.hu/letoltes/FOTI12-2008.pdf

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az 4/1.2-es és az 4/1.2.1-es pontokat, melyből egyértelműen látszik, hogy a gyorsulás, mint szakág - bajnokság - kupa - versenysorozat NEM ÁLLIT KI LICENCEKET A 2009-ES ÉVRE, tehát az MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság, és Street Kupa rövid és illegális pályafutása befejeződni látszik (még az első év sem fejezödőtt be, mivel lezárt hivatalos végeredmény nincs, díjakról, díjátadoról nem hallani, és hát már az összes szakág lezárta az évet forrás:mnasz.hu). ezzel is azt sugallva a versenyzőknek, hogy idén karácsonyra bizony a vége főcím, és az utolsó képkockák láthatóak egyes vetítő termekben!

Természetesen a 2008-as illetéktelen licencekkel, és versenyszervezésekkel kapcsolatban az ügyek nem zárulnak le és jogi útjuk továbbra is folyamatban van!

Ha már a filmeknél tartunk, megvan az a pillanat, amikor krimi végén összeáll a teljes történet? Na ezt a pillanatot mindenki átélheti, aki ránéz a 2008-as Dragracing / EVO "MNASZ" licencére és megállapítja milyen osztályba, és milyen sorszámmal kapta meg hivatalosan kifizetett 25.000,- HUF-os (biztosítással egybekötött) licencét!

Egy kis segítségetet egy másik blogban lehet találni 2008.03.21 keltezéssel! Kulcsszó: "Hivatalos"

Természetesen még tucatnyi beadott ügyünk és kérdésünk van folyamatban, melyekre a válasz lassan, de biztosan meg fog érkezni!


Játék a legjobbakkal!

A 70-es években került a piacra az első sorozat autóskártya! Ez a kártya akkoriban a legmodernebb autókat vonultatta fel, megismertetve a fiatalokkal a járművek teljesítményét, végsebességét, hengerűrtartalmát! Ezt szinte azonnal követte a FORMA autók kártyája és megindult egy új játék korszak a gyerekek körében! A fiatalok rendszeres "csatákat" vívtak, mely sok esetben az iskolai órák rovására ment, és az iskolai szünetekben a "kereskedelem" állt a középpontban! A 90-es években találkozhattunk helikopteres, tankos, buszos, repülős, és még számos fajtájával a boltok polcain! Az utóbbi 5 évben csökkent a népszerűsége, de idén karácsonyra a Magyar Gyorsulási Szövetség egy limitált darabszámú autós-motoros dragkártyával tiszteleg az idei dobogós versenyzők előtt!

Összesen 250 paklit készítettünk a 2008-as versenyzőinkkel, melyet bárki megvásárolhat! 

Természetesen 2009-ben is elkészítjük, így a gyűjtési szenvedélynek nem lesznek korlátai! Mivel a gyorsulási sportág legkiemelkedőbb legális versenyzőinek állít emléket ez a kártya, így elsősorban gyorsulási versenyeken lehet majd megvásárolni a gépátvételeken. Ennek előnye, hogy a helyszínen dedikáltatni is lehet a versenyzőkkel, mely nagyban emeli az értékét a gyűjtők számára! A technika fejlődésével és a versenyzők fejlesztéseivel a sportág növekedésével újabb és újabb nevek, típusok fognak belekerülni ebbe a játékos emlékkönyvbe! 

Ára: 1600,- HUF + postaköltség

Megrendelés: mgysz@mgysz.hu v. 0674315733 (H-P 10-17)


Kategóriák 2009

2008.12.16. - FutaMan

2008. November 16-án a Magyar Gyorsulási Szövetség közgyülése megszavazta a kategóriák modosításának lehetőségét!

November 16 és December 16 között érkezett javaslatokat, és ötleteket feldolgoztuk!

December 21-én este 18:00kor minden licences versenyző leadhatja a szavazatát személyesen v. emailben az info@futam.hu címen, ez 51 fő jogosultságát jelenti, melyből 16 fő külföldi!

Értékelés december 22. Hétfő 10:00!

Igy néz ki a 2009. évi 3.0 kategória kiírás:

 

Amatőr Bajnokság 2009:

Jelölés:

Név:

Idő limit:

Hengerűrtartalom:

Kerékhajtás:

Üzemanyag:

Tipus:

A1

Sport Junior

15 sec felett

1550ccm alatt

FWD-AWD-RWD

BENZIN

Szívó

A2

Sport Compact

15 sec felett

1550ccm felett

FWD

BENZIN

Szívó

A3

Sport GEA

14 sec felett

Diesel 1550 ccm felett v. Benzin 1550ccm alatt

FWD-AWD-RWD

BENZIN -DIESEL

Turbo, Nitro, Kompresszor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profi Bajnokság 2009:

Jelölés:

Név:

Idő limit:

Hengerűrtartalom:

Kerékhajtás:

Üzemanyag:

Tipus:

P1

PRO Junior

15 sec alatt

1550ccm alatt

FWD-AWD-RWD

BENZIN

Szívó

P2

PRO Compact

15 sec alatt

1550ccm felett

FWD

BENZIN

Szívó

P3

PRO GEA

14 sec alatt

Diesel 1550 ccm felett v. Benzin 1550ccm alatt

FWD-AWD-RWD

BENZIN -DIESEL

Turbo, Nitro, Kompresszor

P4

PRO FWD

15 sec alatt

1550ccm felett

FWD

BENZIN

Turbo, Nitro, Kompresszor

P5

PRO TOP

11.5 sec felett

1550ccm felett

AWD-RWD

BENZIN

Szívó, Turbo, Nitro, Kompresszor

P6

DRAGSTER

11.5 sec alatt

1550ccm felett

AWD-RWD

BENZIN

Szívó, Turbo, Nitro, Kompresszor


Legleg!

Bővitettem a díjátadó fényképes galériáját: http://www.futam.hu/gallery/thumbnails.php?album=200

Kaptam egy levelet, hogy írjak le egy-két elfelejtett dolgot emlékeztetőül, hát ime:

MGYSZ 2008:
- A legmagasabb versenyenkénti pénzdíjazás (A:45-22-11 - M:25-12-10 - Seb/idő rek.: 10-10)
- A legnagyobb kedvezményeket az MGYSZ licenc-el lehetett elérni (ingyenes belépés az összes versenyre +1 fő kísérettel)
- A legalacsonyabb nevezési díj az országban (kivéve nemzetközi futamok)!
- Két nemzetközi verseny lebonyolítása (KOE + EESLC)
- Első nemzeti válogatott sikeres támogatási rendszere
- A legmagasabb külföldi részvétel az országban (21%)!
- E.T. Handycap játékmód!
- Jó látási viszonyokban engedett (nappal sötétedés előtt v. elegendő fény mellett) futamok!

Futam időmérés 2008:
- A legkevesebb hibás mérés (6542 mérésből - 53 hibás !!!Kevesebb, mint 1%!!!)
- A legkevesebb ismeretlen futam (értsd időeredmény, melyhez nem lehet versenyzőt párosítani: 8db!!!)
- A leg részletesebb adatszolgáltatás a versenyzőknek, lásd:
> Mérés adat export
> Döntők és nevezettek listája
> Timeslip-en látható egyéb extra infók

- Hiba miatti leállás 64 óra időmérésből - 1:47p = 97% üzembiztosság!!!
- Funkcionális hiba (10 versenyből / 2x: -> 1db kábel hiba (07.20) / 1db adatvesztés (10.26))!

Ezek tények, melyekkel más nem büszkélkedhet!

A közlés ötletét pedig köszönöm az illetékesnek ;)


Díjátadó 2008

2008.12.10. 11:30 - FutaMan

Szeretném külön megköszönni a szervezőknek, barátainknak, és családunknak, hogy az idei évben is mellettünk álltak!

Köszönöm nektek az egész éves fáradtságotokat!

A versenyzőknek köszönöm az igazi sportemberekhez méltó kitartó versenyzést és remélem, hogy sok versenyen lehetünk még együtt, legyen az bárhol a világon! ;)

Az idei díjátadó háttér története:

Már a rendezvényre mentelem is kalandos volt, mert a Keleti pályaudvarnál az álló autómba hátulról belement egy személygépkocsi és belelökött az előttem lévő járműbe! Személyi sérülés nem történt, néhány pezsgő, és egy két serleg karcolás kivételével csak a gépkocsiban keletkezett komolyabb kár! 40 perc csúszással megérkeztem a helyszínre a vidéki MGYSZ különítménnyekkel egy időben, és ekkor kezdődött a lázas pakolás és szortírozás! Az idei évben valahogy újrafogalmaztuk a díjátadók lényegét, olyan ajándékokra koncentráltunk melyek tükrözik a teljesítményt és a közös energiát melyet a szövetségbe és a sportágba fektettünk / fektetünk / fektettetek!

Az idei évben évkönyv helyett egy limitált példányszámú autós/motoros dragkártyát jelentettünk meg, melyben minden kategória első három versenyzője látható! Ezt a kártyát jövő héttől a futam.hu shopban meg lehet rendelni a karácsonyfa alá (korlátozott mennyiségben)!

Újdonság, hogy minden versenyzőnk kapott egy saját zászlót, hogy a munkahelyén vagy szponzori tárgyalásokkor ki tudja tenni a tárgyaló asztalra!

A tradícióknak megfelelően idén is nagyobbak lettek a kategória kupák, és a tavalyi egyedi kerámia vándorserlegek nyugdíjba vonultak, és helyette három 106cm-es 16kg-os egyedi gyártású ólomkristály vázaként élnek tovább, mely darabok egyenkénti értéke 1000EURO! Ezt a 2008-as vándorkupát a jövő évi utolsó versenyre visszahozzák az idei nyertesek, és mi az év végi díjátadóra új nevekkel látjuk el, ahogy a 2007es bajnokok is megtalálhatóak rajta! Ezen felül a kategóriák első helyezettjei egy egyedi borkészletet és névre szóló minőségi bort kaptak ajándékba. Minden versenyzőnk kapott a gyorsulási kártyából egy névre csomagolt példányt, és egy kulcstartót! Aki idén licences volt, az már kézhez kaphatta a 2009-es kártyáját is, és a Nemzeti válogatott létszáma is immáron 12 főre és külön autós, és külön motoros csapatra bővült! A kiosztott oklevelek mennyisége miatt, komolyabb faállománnyal csökkenhetett a föld erdővel borított területe! Idén külön díjaztuk a csapatokat, és a licences versenyzők sebesség és időrekordjait is!

Három helyezett kivételével (1 lengyel - 2 szlovén) mindenki átvette a számára megilletett ajándékot! A díjak átadása után egy háromfogásos vacsora és alkohol várta az ünnepelni vágyó versenyzőket! A buli hajnalig tartott!

A díjátadó képei itt tekinthetőek meg:http://www.futam.hu/gallery/displayimage.php?album=200&pos=0

Az előzetes információk szerint jövőre sok új autóval bővül a nemzetközi, és a hazai felhozatala a Magyar Köztársaság Kupának! A kategóriák változtatásáról, és a megbeszélés időpontjáról késöbb írok!

Még 1x köszönöm nektek a versenyzést és a részvételt!


Holnap lezárjuk az évet!

2008.12.05. 00:14 - FutaMan

A tegnapi napon Veszprém, Tolna, és a Pest megyei MGYSZ tagok mind-mind a díjátadó sikerességén fáradoztak! Hiszem, hogy az elmúlt 3 év legszebb díjátadóját sikerül majd összehoznunk a holnapi napon! A kellékek és ajándékok megérkeztek, nem vagyunk késében semmivel, már csak át kell őket adni! Lesz minden, kóla, szotyi, rop, körhinta… :)

Sok pozitív visszajelzést kaptam a kategóriákkal kapcsolatban, olyanoktól is, akikről nem gondoltam volna, hogy foglalkoznak velünk, és külföldről is!

A díjátadón a teljes magyar létszámunk felett 10 szlovén és 5 lengyel versenyző is képviselteti majd magát.

Jövő héten több képet is felteszek majd a díjátadóról, hogy mikor azt pontosan nem tudom, mert Romániába utazom gyorsulás ügyben, de hamarosan annak a részleteiről is beszámolok!

Addig is egy jópofa mondás a barátaimnak:
Ha még egyszer élnék, ugyanezeket a hibákat követném el, csak hamarabb ;)


Új év Új kategóriák!

2008.12.01. - FutaMan

2008. November 16-án a Magyar Gyorsulási Szövetség közgyülése megszavazta a kategóriák modosításának lehetőségét!

Ime a tervezett 2.0:

 

Amatőr Bajnokság 2009:

Jelölés:

Név:

Idő limit:

Hengerűrtartalom:

Kerékhajtás:

Üzemanyag:

Tipus:

A1

Sport Junior

15 sec felett

1550ccm alatt

FWD

BENZIN

Szívó

A2

Sport Compact

15 sec felett

1550ccm felett

FWD

BENZIN

Szívó

A3

Sport GEA

14 sec felett

Diesel 1550 ccm felett - Benzin 1550ccm alatt

FWD-AWD-RWD

BENZIN DIESEL

Szívó, Turbo, Nitro, Kompresszor

A4

Sport TOP

11.5 sec felett

~

AWD-RWD

BENZIN

Szívó, Turbo, Nitro, Kompresszor

T1

Sport Truck

~

7000ccm felett

~

DIESEL

Szívó, Turbo, Nitro, Kompresszor

 

 

 

 

 

 

 

Profi Bajnokság 2009:

Jelölés:

Név:

Idő limit:

Hengerűrtartalom:

Kerékhajtás:

Üzemanyag:

Tipus:

A5

PRO Junior

15 sec alatt

1550ccm alatt

FWD-AWD-RWD

BENZIN

Szívó

A6

PRO Compact

15 sec alatt

1550ccm felett

FWD

BENZIN

Szívó

A7

PRO GEA

14 sec alatt

Diesel 1550 ccm felett - Benzin 1550ccm alatt

FWD-AWD-RWD

BENZIN DIESEL

Szívó, Turbo, Nitro, Kompresszor

A8

PRO FWD

15 sec alatt

1550ccm felett

FWD

BENZIN

Turbo, Nitro, Kompresszor

A9

PRO TOP

11.5 sec alatt

1550ccm felett

AWD-RWD

BENZIN

Szívó, Turbo, Nitro, Kompresszor

Amatőr kategóriák (idő limit):
- Kvalifikáció alatt idő limit megfutása esetén automatikus kat. váltás profiba!
- Döntők alatt jobb idő megfutása esetén az győz, aki közelebb van az idő limithez, pont jár a győzelemért, de a következő futamon már csak profiban indulhat!

Profi kategóriák (idő limit):
Ha a kvalifikációk alatt 1x is megfutja a profi kategóriák szintidejét, az a profiban versenyez egész évben!

Pontozás:

Kategória váltás csak felfelé lehetséges, ez esetben a pontok átvihetőek!
A bajnokság pontozása: Az amatőr pontverseny 25%-al kisebb pontozású, mint a profi!

Az új kategóra rendszer előnyei:
- Telítettebb kategóriák és döntők lásd: www.futam.hu/letoltesek/virtual.xls

- Szorosabb eredmények, komolyabb versenyek
- Amatőr szinten versenyenként 24 új döntős, és 9 új amatőr bajnok!

A 2009-es motoros kategóriák, és pénzdíjak nem változnak, csak a szabályzatok lesznek frissítve a motoros bizottság által!

Amennyiben bárkinek kérdése, észrevétele, esetleg ötlete volna azt várjuk az info@futam.hu email címre!

Fórum a témában: http://www.futam.hu/forum/index.php?act=ST&f=4&t=66
Ez jelenleg egy tervezet, melynek elfogadásához a licences versenyzők többségi elfogadására van szükség!


összesen 8 bejegyzés
1  

                 2009
    Augusztus 2 Vasárnap
   
        Kis beszámoló
       

2009. szept.30

Valamit haladunk.
Diesel Tuning és Gyorsulás! Élménybeszámolók, technikai infomációk a csapatról.

KISKUNLACHÁZA
OB ZÁZÓ FUTAM PART 1
Frissítve :
2010.09.11
2009. okt. 17. Szombat

Beszámoló az október 16-i dragracing.hu megbeszélésről.

Tervek 2010-re, szabályváltozások, versenynaptár...
2013 március 23.Kiskunlacháza

               2011 - 2012!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php:327 Stack trace: #0 /data/webhosting/timeslip.hu/www/keret_vege.php(16): include() #1 /data/webhosting/timeslip.hu/www/blog.php(1127): require('/data/webhostin...') #2 /data/webhosting/timeslip.hu/www/404.php(277): include('/data/webhostin...') #3 {main} thrown in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php on line 327