timeslip logo
be�ll�t�sok
register

index
acceleration logs
lista
listing with thumbs
virtual racing
my races

hungaroring

other logs
braking logs
before&after
miscellaneous

dragbase
races
racers

FAQ
video
links
ads
forum

be�ll�t�sok


Rekordok hétvégéje !

2010.04.20. 16:26 - oioio-1

Te hol leszel április 24-25-én, mert mi Kiskunlacházán a reptéren!!!

 

Ragasztóval újrakezelt pálya, soha nem látott tapadás és oltári meglepetések, avagy újra egy kihagyhatatlan verseny hétvége Kiskunlacházán! A szezonnyitó versenyünkön nem láthattuk, de most újra velünk lesz Káldy Peti, felújított váltóval és az elõrejelzések szerint, akár még a tavalyi csúcstartónk meg is döntheti fergeteges eredményét a  Chevy Novával.  Minden együtt lesz a chevyracingné l: 1969 Chevy Nova 7400 ccm V8 Big Block  + Nitro, új gumik, felújított váltó és a ragacsos pálya! Az autó, vérbeli dragsterként, már kimutatta a foga fehérjét egy  9.006 – 240.44-es idõvel  2009 ben és mindig 10mp alatt ér célba! Idén a fejlesztéseknek köszönhetõen igazi nagy durranás várható! Kihagyhatatlan élmény a dübörgõ V8-as mellet állni, amikor felszabadul az a bõdületes erõ, szétszaggatva az aszfaltot.

 

 Többek között kint lesz még Vogelsinger Sanyi a brutális Red Rocket Hondaként elhíresült, elsõkerekes szörny tulajdonos aki már Petronas színekben pompázik és meg akarja dönteni az elsõkerekes autók között elért rekordját, de jön még Kovács Szabi is aki pedig az elsõ 10 másodperc alatti Ford tulajdonosa akar lenni Magyarországon. F1 Pisti 1000 lóerõs kasztnicsavaró Audi Quattroja is megörvendeztet minket a fülsiketítõ hangjával és remélhetõleg egy-két jó futammal és Óriási meglepetéssel készül a TDi Extreme csapata is aki egy forradalmian új diesel autót készített erre a hétvégére.

 

 

    

A környezõ országokból rengetegen érkeznek HUN,-SZLO,- PL, -A,- HR,-BIH,-D,-RO országokból jelezték nagy arányú részvételi szándékukat. Mind a Nemzetközi Honda Napra mind pedig a másnap megrendezésre kerülõ Drag Országos Bajnokságra.

 Remélhetõleg a Magyar fiuk Jól fognak szerepelni !

 Te sem hagyhatod ki a Rekordok napját Kiskunlacházán!

 

Találkozunk április 24-25-én!

 

„Dragracing” Gyorsulási Verseny – 2010. április 24-25. egész nap 8-19 h-ig

Helyszín: Kiskunlacháza Repülõtér (+47° 11' 28.34", +19° 3' 45.41")

Belépõ: egy napos 2000 Ft/fõ , két napos 3500 Ft/ fõ (10 év alatt ingyenes), Info line: 06 30/9430-957

www.dragracing.hu

 

 

 


Rekordok hétvégéje

2010.04.20. 13:17 - oioio-1

Kaptam egy kis beszámolót a 2010.03.27. versenyről és nekem tetszett :-)))

 

Európában először dübörögtek fel a motorok Kiskunlacházán!

Eljött hát a nap, izgatottan ültem be reggel a kocsimba és végre útnak indultam! Fél év, hideg tél, fórumolvasgatás és internetezéssel telt, lóerők, gyönyörű kocsik, adrenalin hiányában! Hiába, ez a holtszezon, nincs gyorsulás, nincs pezsgés, nincs őrjítő bournout, nincs brutális lángokat szóró wastegate, csak hó borította ragasztott pálya a fogcsikorgató hidegben, maradt a net, hogy pótoljam autómániás vágyaimat!

De most végre újra itt a tavasz, újra előkerültek a garázsból a versenygépek, már alig várom, hogy végigcsodálhassam a szebbnél szebb versenygépeket, na meg persze az Opeleket, TDi-ket, vagy, ahogy a szebbnél szebb csajok, a fülüket befogva csodálkoznak rá a 10mp-es erőgépekre, amint az aszfaltot szaggatják! Úgy hallottam nem csak én utazom határokon keresztül erre az eseményre Szlovákiából, hanem jönnek Horvátok, Szlovénok, Osztrákok, Románok, tehát elég nemzetközinek indul a szezon!

Már messziről látszott a reptér rengeteg autóval és még több emberrel, hál’ Istennek az időjárás is kegyes hozzánk, hiszen felhős az ég, de nincs se hideg, sem meleg, pont kellemes! Nagyon sok nagybecsben tartott Opel mindenfelé, csili-vili autócsodák és persze gyönyörű lányok a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesületének (MOTE) kialakított területen, hiszen itt tartják az évadnyitó találkozójukat éppúgy, mint a TDi Club! Egyre bitangabb TDi-k épülnek, ami a megbízható és olcsó használat miatt igazán közel áll sok ember szívéhez, mivel nekem is TDi-m van, arra felé is körbenéztem egy kicsit, amikor is megakadta szemem a kis Polón! Igen itt van ő is, a brutális hátsókerekes kocka Polo! Egy 10mp-es ragadozó! Fura egy 400 lovas 700 Nm-es megbízhatóan helytálló 10mp-es 1.9 TDi-ről ilyet hallani, de valahol engem is büszkeséggel töltött el, hogy az én kicsikémben is ilyen szív dobog! Ami viszont tény: BuliJoe a 11,01 és 197,3-mas idővel mutatta meg legjobbját, ami Nitro nélkül 2 nap alatt összelapátolt kocsitól igencsak jó teljesítmény.  A kategóriadöntő érdekesen alakult, de erről később…

A motorosoknak 9 kategóriában kellett megküzdeniük egymással. És nagy örömünkre, az egyik street kategóriát Stanislav Pozivenec Szlovákiából nyerte. Izgalmas csaták után, viszonylag hamar, várakozás nélkül zajlottak a döntők, mind az épített motorok, mind az utcai motorok között. Óriási amit ezek a fiúk a motorokkal művelnek….

 Továbbmenve valami furcsaságon ragadt meg a szemem: a Profi 2-es kategória bajnok Red Rocket Hondája már nem díszeleg a vörös pompában, habár a rakéta effekt megmaradt, hiszen a rekorder Honda továbbra is 10 alja időket szór 220 feletti célvonalikkal. Trendi hófehér fényt kapott Petronas matricázással, reméljük ez valaminek a kezdete! Sokat fejlődne az európai autósport, ha a szponzorok nagyobb figyelmet szentelnének ezeknek a srácoknak, hiszen saját pénzt és időt nem kímélve építenek kocsit, hogy elkápráztassák a közönséget!  A nemzetközi színekben pompázó kategóriában azért nap végére Vogelsinger Sanyinál előkerült a pofonzsákból a 9,95 is 238,68-al! „Nem nagy matek!” – ahogy ő mondja… Figyelmet érdemel azért a kategórában döntős társa, Kovács Szabolcs a gyilkos Fiestával! Oda is tette magát a 10,42 – 232,93 a döntőre, de sajnos ez nem volt elég, csak az előkelő második helyre! Sanyi egyébként az április 24-i Honda találkozón is biztos hogy képviseli a japán márkát!

A Profi 1-es kategóriában a tavalyi címvédő Hetényi András is hozta a formáját! A Honda Civicek kategóriájában Jagschitz Phillip-et (12,89 – 182,49) múlta felül a döntőben (H.A. -12,25 – 185,02). A Profi 3-as kategóriában, egyedüli magyar indulóként, Turza László védte meg hazája becsületét egy magas 11-es idővel. A P5-ben Kútsági Bálint utasította maga mögé Skodájával a teljes kategóriát 12,66 – 164,47-el. A Profi 6-os kategória esélyese Szklenár Tomi az új kéményes TDi-vel egy pár forintos alkatrész hibája miatt elbukta az elődöntőt Groll Róberttel szemben, így Miran diadalmaskodott 12,63 – 174-el!

F1 Pisti is kihozta az 1000 LE körüli Audiját és a „Drag-Kecske” még mindig bődületes erővel tépi ki magát a rajtból! Félelmetes, ahogy tépi a kasztnit, találni is a neten videót, ahol szuperlassított formában, csavarodik a kasztni a rajtnál!!! 10,11 volt a legjobbja 214,1 célvonalival. A kategória döntőt váltóhiba miatt bukta el BuliJoeval szemben, akinek, üzemanyag ellátási hiba miatt, sikerült 16mp-el beérnie! A kvalifikált idő, a sebesség- és időrekordok miatt azért F1 Pisti vezeti a kategória pontversenyét 1 ponttal!

Ami feltűnt már a kiérkezésemkor is, az a rengeteg autó, és versenyző volt. Gondoltam na itt  lesz majd sor, meg káosz, de legnagyobb meglepetésemre remekül ki volt alakítva a depo, és rendezett sorokba igyekeztek a versenyzők feljutni a pályára. A nagy sor ellenére pörgősen mentek a futamok, és mindenki mehetett eleget. A nap során közel 600 futam, azaz 1200 mért idő volt, ami több mint kielégítő a versenyzők, és nézők számára is. Az hatalmas jól látható kijelzőkön pedig mindig láttuk az időket.

Kicsit arrébb sétálva hátul drag-minirally ment, külön be lehetett nevezni erre is bárkinek, aki nem csak egyenesen akar menni, megmutathatta mit tud! Itt is jobbnál jobb, erősebbnél erősebb autók mentek! Monitoron lehetett követni, az időeredményeket! Volt sok EVO, Impreza, BMW, volt itt is mit látni! Gyönyörű szép Tommi Makkinen féle EVO 6-osok, EVO 7-esek, E36 M3-mak, vagy itt volt egy BMW E30, V8-as motorral és 30 cm-re kiálló brutális slickekkel!!! Dobálta is magát jobbra-balra G. Nagy Zoltán kormányzása alatt! Félelmetes, meg is nyerte vele a kategóriát! A látvány kategóriában senki sem időre ment mindenki keresztbe, még egy Swift is volt, aki keresztbe ment végig! Többen voltak, akik a szülinapjukat ünnepelték, mint pl. Biggy és gyönyörű kedvese Lulu, akik egy legendás vérvörös Coupe M3-mat terelgetett időre, vagy éppen kilinccsel előre! Éles küzdelmek alakultak ki kategóriánként, ám a legszorosabb a H8-volt! Ez a top kategória, összkerék, turbo: bitang rallygépek! 2 és fél 3 perces pályán a 2 legjobb kör (3ból) idejének összegéből értékelnek és a 2-3-4 helyen ez 1mp-en belül (!!!) sikerült: Vida György végzett magasan az első helyen 5:07-el, viszont Pintér András, Ifj. Kovács Attila és Dobos Áron triumvirátusa izgalmas küzdelmet hozott: 5:18.08, 5:18.12, 5:18.49-es időkkel! Egy jó darabig leragadtam itt is, Szebbnél szebb csajok, gumifüst, keresztbe haladás és még összkerekes EVO-tól is láttunk ilyet! Most kivételesen nem voltak sokan, hiszen ahogy megtudtam ez már a harmadik verseny volt a hónapban, mivel a Minirally Team a tél folyamán végig rendezett a reptéren versenyt, ami volt hogy méteres hórallyra sikerült! Kár hogy nem tudtam róla előbb, biztos izgalmas volt!

Na, menjünk vissza a döntőkre a gyorsuláshoz! Majdnem minden kategóriában végzett dobogón külföldi versenyző! A szlovénok például egész szurkolótábort hoztak magukkal, zászlókat lengetve éljeneztek kedvencüknek! Igazán ütős hétvége volt, nagyon izgalmas csatákkal, gyönyörű lányokkal, bitang és nagy becsben tartott autókkal, bődületes erőgépekkel!!! Akármerre mentem mindenhol tombolt bennem az adrenalin, vagy az endorfin! El kell jönni legközelebb is, úgy hallottam, hogy az két napos lesz, Honda találkozó, másnap meg Gyorsulási OB Futam lesz! DragRacing, autós találkozó, kezelt aszfalt, rekorder kocsik, Rally bajnokság, Drift- és legendás Rallyautók!!! Hihetetlen, hogy mindez egy helyen!!! Tuti hogy jövök legközebb is Kiskunlacházára!!!

D.K.

 

 


összesen 3 bejegyzés
1  

                 2009
    Augusztus 2 Vasárnap
   
        Kis beszámoló
       

2009. szept.30

Valamit haladunk.
Diesel Tuning és Gyorsulás! Élménybeszámolók, technikai infomációk a csapatról.

KISKUNLACHÁZA
OB ZÁZÓ FUTAM PART 1
Frissítve :
2010.09.11
2009. okt. 17. Szombat

Beszámoló az október 16-i dragracing.hu megbeszélésről.

Tervek 2010-re, szabályváltozások, versenynaptár...
2013 március 23.Kiskunlacháza

               2011 - 2012!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php:327 Stack trace: #0 /data/webhosting/timeslip.hu/www/keret_vege.php(16): include() #1 /data/webhosting/timeslip.hu/www/blog.php(1128): require('/data/webhostin...') #2 /data/webhosting/timeslip.hu/www/404.php(282): include('/data/webhostin...') #3 {main} thrown in /data/webhosting/timeslip.hu/www/jobboldal.php on line 327